Forum

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1] 2
Topic: Dat updaten toch
loek
Member
Posts: 27
Dat updaten toch
on: November 20, 2013, 16:44

Ben net aan de gang met de webshop. Dan valt mij het volgende op.


Na updaten gebeuren er 2 dingen.


1e Producten zijn uit de productfeed gehaald. Ik klik dan bij selectie op verwijderen. Ok toch?Wellicht achterhaald, maar de vraag is komen er ook automatisch nieuwe producten bij? Wat updaten ze eigenlijk?


2e Foutmeldingen, die veroorzaken, zo lijkt het dat nogal wat producten niet zichtbaar worden.


3e Volgens mij worden de vinkjes van feeds er vrijwel volledig uit gehaald. Zo ook verdwijnen er feeds compleet.


In mijn geval had ik van de 500 producten, er 100 geselecteerd (veel tijd!) en nu zijn er nog maar 2 over.


Hier moet echt een oplossing voor komen.


Wie kan mij iets over de praktijk vertellen en hoe ga je dit probleem handelen.


loek


RPG
Administrator
Posts: 326
Re: Dat updaten toch
on: November 20, 2013, 23:59

Een quote uit een ander topic dat in grote lijnen kan uitleggen waarom item selectie items kan missen:


Quote from admin on November 20, 2013, 23:56

Hoi,


Er zijn 2 mogelijkheden waarom de items niet meer geselecteerd zijn:


1) De items zijn niet geimporteerd. Dit lijkt niet het geval omdat je ze wel weer kunt selecteren vanuit de item selectie tool


2) De id's zijn veranderd. De plugin maakt de id's aan de hand van de producturl. Als hun producturl veranderd krijgen de items ook een ander id (dit was de enige manier om een uniek id te maken) Het zou dus kunnen zijn dat de feed aanpassingen heeft in de product url.


Zou je dus kunnen kijken of dat aanpast


Je zou bijv. van geselecteerde 5 items de producturl kunnen noteren die in de feed staat. Als ze de volgende dag niet geselecteerd staan kan je dan kijken of die 5 items nog in de feed staan en ook nog zelfde producturl hebben.


Robert


RPG
Administrator
Posts: 326
Re: Dat updaten toch
on: November 21, 2013, 00:04

Quote from loek on November 20, 2013, 16:44

1e Producten zijn uit de productfeed gehaald. Ik klik dan bij selectie op verwijderen. Ok toch?Wellicht achterhaald, maar de vraag is komen er ook automatisch nieuwe producten bij? Wat updaten ze eigenlijk?


Zie post hierboven die enigsinds zou kunnen verklaren waarom de items niet zichtbaar zijn.


Normaal worden door de makers van de feeds producten vervangen voor andere producten



2e Foutmeldingen, die veroorzaken, zo lijkt het dat nogal wat producten niet zichtbaar worden.


Zou je de foutmeldingen kunnen posten? Elke foutmelding in de rode box zijn 100 objecten die niet geimporteerd zijn (vaak een fout in het lezen van de feed)



3e Volgens mij worden de vinkjes van feeds er vrijwel volledig uit gehaald. Zo ook verdwijnen er feeds compleet.


Als er foutmeldingen zijn, zijn die items niet geimporteerd. En kan die ze ook niet tonen. Als een hele feed een foutmelding veroorzaakt (bijv. omdat de feed niet meer dan 100 items heeft) verdwijnt hij ook tot hij weer goed geimporteerd is.



In mijn geval had ik van de 500 producten, er 100 geselecteerd (veel tijd!) en nu zijn er nog maar 2 over.


Over het algemeen is het aan te raden zo min mogelijk met item selecties te werken en zoveel mogelijk bij de winkel de categorieen te kiezen. Sommige mensen maken in Tradetracker zelf feeds aan per categorie zodat ze bij de winkel settings gewoon alleen die feed tonen.


Item selectie kan vaak leiden tot items die niet getoond worden als de feed aangepast is.


loek
Member
Posts: 27
Re: Dat updaten toch
on: November 21, 2013, 08:24

Bedankt voor de snelle reactie. In de laatste update zag ik geen foutmeldingen. Als die er is zal ik die posten.


Wat bedoel je met 100 items?? En veranderen ze vaak de url/id, want dan is het systeem van shop tamelijk onstabiel?


Die categoriën neem ik over of maak ik zelf. Dat is juist het voordeel bij TradeTracker.


Gelukkig heb ik een goede administratie. Maar wel dagen werk weg. Als ik de boel maar kan stabiliseren, dan is het geen punt. Zal nog wat logischer gaan werken.


Tip: zet bij kolom "verwijderen" van selectie er eerst een herinneringsactie bij, Zoiets van "mot dat echt?" Als 3 maal ten onrechte geklikt.


Loek


loek
Member
Posts: 27
Re: Dat updaten toch
on: November 24, 2013, 10:49

Dit zijn de foutmeldingen van vanochtend.

Deze week had ik overigens geen meldingen.


De volgende XML delen gaven een foutmelding of waren leeg tijdens de laatste import. Mogelijk zijn er geen items van geimporteerd

Feedname: hotelmoment-wellness-break-buitenland

Splitfile: /home/naturist.eu/public_html/wellness-xx.nl/wp-content/plugins/tradetracker-store/splits/TTStoreXML-0.xml

Error: Start tag expected, '<' not found


Feedname: kras-wellness-break-buitenland-2

Splitfile: /home/naturist.eu/public_html/wellness-xx.nl/wp-content/plugins/tradetracker-store/splits/TTStoreXML-0.xml

Error: Start tag expected, '<' not found


Feedname: club-med-yoga

Splitfile: /home/naturist.eu/public_html/wellness-xx.nl/wp-content/plugins/tradetracker-store/splits/TTStoreXML-0.xml

Error: Start tag expected, '<' not found


Feedname: kras-fitness

Splitfile: /home/naturist.eu/public_html/wellness-xx.nl/wp-content/plugins/tradetracker-store/splits/TTStoreXML-0.xml

Error: Start tag expected, '<' not found


Heb je hier wat aan?


Loek


RPG
Administrator
Posts: 326
Re: Dat updaten toch
on: November 24, 2013, 10:55

Hoi,


Die melding duid er vaak op dat de pagina waar de feed zou moeten zijn geen feed toont.


Je zou kunnen kijken of je de feed in je browser kan openen om te zien of je misschien een foutmelding krijgt. Als je geen foutmelding krijgt kan je dan update now doen in de gele balk om te zien of ze nu wel volledig importeren?


Als de feed geen foutmelding geeft en nog steeds de zelfde error geeft na update now zou je me dan de link naar 1 van de feeds kunnen mailen. Dan kan ik kijken of ik kan vinden wat er in de feed speelt.


Als de feed geen error geeft en na update now ook gewoon weer importeert zou het mogelijk ook nog kunnen dat de import draait op het moment dat de feed aangemaakt wordt. Je zou in de xml settings de import tijd iets later kunnen zetten om te kijken of dat het verhelpt.


loek
Member
Posts: 27
Re: Dat updaten toch
on: November 24, 2013, 11:13

Ik ga eraan werken. Je hoort nog van mij.


Fritsje
Member
Posts: 158
Re: Dat updaten toch
on: November 24, 2013, 11:44

Grappig dat wij ongeveer dezelfde problemen tegenkomen Loek. Ik zou inderdaad ook graag een bevestigingsbox zien bij verwijderen van alle items, want ik heb daar al vaker dan jij op geklikt per ongeluk en ken de frustratie.


Ik zal het als punt zetten op mijn 'verbeterpunten lijstje', dan hoeft Robert niet een wensenlijstje bij te houden (die heeft het al druk zat).


Over het maken van categorieen bij de feed zelf dus niet in de plugin: dat werkt bij TT redelijk (tenzij de webshop besluit dat ze de producten zeer lange beschrijvingen geven en elk zoekwoord wel voorkomt in elk product, zo komt het woord 'dienblad' voor bij kandelaars want dan staat in de omschrijving 'staat ook leuk op een dienblad' en heb je dus allemaal kandelaars in je dienblad-feed…).


Het is me nog niet gelukt om een selectie te maken in een Zanox feed, of beter: een Zanox feed met selectie laten werken in de plugin. De feed wordt simpelweg niet geimporteerd als ik een selectie heb gemaakt, wel als ik de volledige webshop inlaad (Blokker in dit geval). Zanox heeft toch al een onhandige interface dus ik leg de schuld volledig bij hun.


loek
Member
Posts: 27
Re: Dat updaten toch
on: November 24, 2013, 17:04

Hoe zit dat met Affilinet? Dat is degeen die ik er nog bij wil nemen. Dus de apenkey dan. Had al een tijdje geleden ervoor gekozen om alleen nog maar TT en Affilinet te houden en Google natuurlijk. Om het behapbaar te houden.


Het probleem dat ik steeds krijg lijkt terug te voeren naar de categorieën. Ben nu heel netjes begonnen de eerste, in mijn geval arke reizen wederom aan te maken en in te voeren. Overbodige of beter dubbele zaken uit het tt systeem te halen.


Loek


Fritsje
Member
Posts: 158
Re: Dat updaten toch
on: November 25, 2013, 12:14

Ik gebruik Affilinet niet, heb geen idee hoe dat werkt. Weet alleen dat Tradetracker een nette interface met zoekfunctie in de feeds heeft en dat werkt redelijk goed. Zanox is voor mij wat onhandig en als gemeld werkt de selectie binnen een feed niet dus ik heb de hele feed van de Blokker moeten nemen (pfff) en Bol werkt helaas niet (Robert weet hiervan, het is een probleem veroorzaakt door Bol.com en ze vinden zelf dat er niks aan de hand is). Voor de rest heb ik de productpage add-on genomen gisteren en ik zoek daar nog een handige jongen voor die een mooie CSS look voor me wil maken.


Betaalt Google je per click?


Pages: [1] 2
WP Forum Server by ForumPress | LucidCrew
Version: 4 ; Page loaded in: 0.027 seconds.