Forum

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: 1 [2] 3
Topic: Ben totaal nieuw
Fritsje
Member
Posts: 158
Re: Ben totaal nieuw
on: November 5, 2013, 13:56

Wat Google betreft: ik houd me niet aan alle 'Google wil' voorschriften. Zo gebruik ik bijvoorbeeld geen no-follow links (want daarmee zeg je eigenlijk tegen zoekmachines: ik vind dit zo'n waardeloze link dat je 'em niet moet volgen). Waarom zet je 'em dan op je site? Lekker betrouwbaar.


Google wil haar gebruiker een zo optimaal mogelijke ervaring geven, dus zo goed mogelijke informatie nav de zoekterm. Geef die info en maak ook je linkjes/productoverzichten van toegevoegde waarde. Als mensen zoeken op de nieuwste iphone dan is het helemaal niet erg om een affiliate link naar de nieuwste iphone in de tekst op te nemen, want dat wil je bezoeker anders zoekt hij daar niet op.


Ik plaats 3/6 producten via de plugin bij een artikel, geef een link naar een compleet overzicht van al deze producten (andere pagina dus, nee je kunt niet meerdere shops op 1 pagina zetten inderdaad) en geef ook een directe affiliate link naar een aanbieder van alle relevante producten.


Genereer goede content, dan vindt Google je lief.


Mijn probleem is nog het genereren van inkomende links, ik snap niet hoe mensen zo veel links krijgen zonder naar de 'dark side' te gaan, ik vermoed dan ook dat het gros wel black hat methodes gebruikt…


ABC-linking is de bedoeling lijkt het.


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 5, 2013, 14:05

Ok, goede punten. Vooral die verzameling.


Het andere om 1 shop van meerdere aanbieders op 1 page te krijgen. Kan dat en hoe dan?


En iets van een zoekmachine.


Loek


Fritsje
Member
Posts: 158
Re: Ben totaal nieuw
on: November 5, 2013, 15:34

Je wilt dus een pagina waarop alle nieuwe iphones van verschillende aanbieders staan, toch?


Dit doe je zo:


Zorg dat alle feeds zijn ingeladen (en geupdate)

Ga naar "Voeg of pas winkels aan" voeg nieuwe toe

Selecteer de feeds die je wilt gebruiken (of selecteer 'alle feeds')

Maak de shop verder af door het aantal items op 0 te zetten (onbeperkt).


Nu nog even items selecteren en dat opslaan.


Plaats deze shop op je pagina.


Zoals ik eerder al schreef: het is handig om via TT feeds te maken van alle affiliates voor alleen het artikel dat je wilt tonen, dus maak feeds aan voor de nieuwste iphone en laad die allemaal in de plugin, en selecteer deze voor de iphone shop die je maakt. Dit maakt het selecteren van de items een stuk makkelijker.


Als je de (premium) plugin voor het tonen van het provider logo hebt dan maakt dit je shop overzichtelijk: bezoeker weet naar welke webshop hij gaat als hij op een iphone klikt, het is geen 'memory' spelletje meer. (Zie voorbeeld van wat jij volgens mij bedoelt hier: www .plezierindekeuken.nl/broodbakmachine-overzicht-broodbakmachines-merken-modellen-prijzen )


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 5, 2013, 15:58

De nieuw gemaakte winkel is niet zichtbaar in de keuze lijst/icoontje op de page.

****te snel**** bij het stofzuigen wist ik het ineens. Updaten was ik vergeten. Doet het prima.


Zoals jij aangaf over de feeds. Ik heb bij de selectie alle feeds aangemerkt. Daarna selectie. Maar als je er 30 hebt wordt dat wel een probleem. Kun je niet selectief in de feeds zijn?


Loek


RPG
Administrator
Posts: 326
Re: Ben totaal nieuw
on: November 5, 2013, 23:41

Quote from Fritsje on November 5, 2013, 13:56

Ik plaats 3/6 producten via de plugin bij een artikel, geef een link naar een compleet overzicht van al deze producten (andere pagina dus, nee je kunt niet meerdere shops op 1 pagina zetten inderdaad) en geef ook een directe affiliate link naar een aanbieder van alle relevante producten.


In theorie zou dat wel moeten kunnen (Al zal dat de pagina vertragen omdat er dan meer queries moeten draaien)


Je kan ook wordpress search laten zoeken binnen je feeds. Hieronder een quote uit een email die ik ooit naar iemand gestuurd had erover:


It depends on your theme.


If your theme has a seperate search.php you can use the <?php display_search_items(); ?>


If it uses a seperate page for the search results you can use the [display_search]


If there is nothing created for the search results you can create a template for based on this: http://codex.wordpress.org/Creating_a_Search_Page


And then use the <?php display_search_items(); ?> on that search page.


Daarmee kan je de wordpress search gebruiken waarmee mensen dan ook jouw items vinden. Er is alleen wel php kennis voor nodig om er voor te zorgen dat je results werken.


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 6, 2013, 07:35

Laat ik eerst beginnen met te zeggen dat het helemaal toppie draait en er ook goed uitziet. 3 velden naast elkaar op een breed scherm, 2 op i-pad en 1 op i-phone. Met jullie hulp in pakweg 2 dagen. Wouw.


Puntje is wel dat het buy now veld, qua breedte vast staat. Dat betekent bij mij, breedte 190px voor het product veld, dat ie boven het bedrag gaat staan. Op zich niet erg, omdat het zo wat afwisseling voor het oog geeft en voor de beleving dus goed is. Maar hoort niet. Als je de TwentyTwelve theme neemt, met de standaard sidebar dan kom je op 190px per veld uit om er 3 te laten zien. Is ook het netste. In deze situatie is de buy now veld dus te breed.


Die 2 shops op één page ga ik later maar eens uitzoeken. Heb idee om het rustig te laten draaien. Nu krijg ik echt alleen maar geflikker te zien.


Dat van die search is een goede. Ook daar later wat mee doen. Blijft wel dat het misschien iets voor jou is om deze aan de plugin toe te voegen.


Loek


Fritsje
Member
Posts: 158
Re: Ben totaal nieuw
on: November 6, 2013, 08:13

@Loek: stofzuigen geeft soms dat rustmomentje wat je weer ideeën geeft, herkenbaar 🙂


@Robert: Meer dan 1 shop op een pagina/post zorgt er bij mij voor (in meerdere WP themes) dat de pagina blijft laden, non-stop. Dus wat Loek als 'flikkeren' omschrijft. Ik dacht eerst ook dat het flikkerde maar toen ik naar m'n pagina stats keek zag ik een enorme sprong in pageviews, ergo mijn conclusie: meer dan 1 shop op een pagina zorgt voor non-stop reload van de pagina.


Maar wellicht doe ik iets niet goed.


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 6, 2013, 08:55

Als we toch nog even bezig zijn.


Hoe kun je het beste de automatische update instellen?


En wat betekent de veld maten 460px en 1000px, die je kunt instellen?


Loek


RPG
Administrator
Posts: 326
Re: Ben totaal nieuw
on: November 6, 2013, 10:41


Puntje is wel dat het buy now veld, qua breedte vast staat. Dat betekent bij mij, breedte 190px voor het product veld, dat ie boven het bedrag gaat staan. Op zich niet erg, omdat het zo wat afwisseling voor het oog geeft en voor de beleving dus goed is. Maar hoort niet. Als je de TwentyTwelve theme neemt, met de standaard sidebar dan kom je op 190px per veld uit om er 3 te laten zien. Is ook het netste. In deze situatie is de buy now veld dus te breed.


De plugin bied ook een optie om een eigen CSS te gebruiken. Dit geeft je veel meer vrijheid om de items precies te tonen zoals je zelf wilt. Er zijn mensen die de afbeelding of de omschrijving weghalen doormiddel van css omdat ze die niet willen tonen.


Mocht je geen eigen css willen maken kan je wel het volgende in je templates (twentytwelve) style.css plaatsen:


.buttons a, .buttons button {

width: 70px !important;
}

Dit zal de buy now knop kleiner maken.



@Robert: Meer dan 1 shop op een pagina/post zorgt er bij mij voor (in meerdere WP themes) dat de pagina blijft laden, non-stop. Dus wat Loek als 'flikkeren' omschrijft. Ik dacht eerst ook dat het flikkerde maar toen ik naar m'n pagina stats keek zag ik een enorme sprong in pageviews, ergo mijn conclusie: meer dan 1 shop op een pagina zorgt voor non-stop reload van de pagina.


Ik zal het dit weekend eens testen op een van mijn test sites. Mogelijk dat ik ergens iets stuk gemaakt heb waardoor het niet meer werkt. Ik weet dat er vroeger veel mensen waren met meerdere shops per pagina omdat ze dan zelf logo's erboven konden zetten.



Hoe kun je het beste de automatische update instellen?


Je kan alleen de tijd van de automatische updates instellen. Meeste feeds worden om 12 uur snachts geupdate. Dus beste kan je tijd ergens rond 1 uur of later doen.



En wat betekent de veld maten 460px en 1000px, die je kunt instellen?


Daarmee kan je het popup scherm van alle settings groter en breder maken mocht je een grotere resolutie hebben


Fritsje
Member
Posts: 158
Re: Ben totaal nieuw
on: February 3, 2014, 09:16

Meerdere shops op één pagina kan wel mits je geen price-slider en aantal producten per pagina-selector laat staan. Dus meerdere shops kan als je maar alleen de shop weergeeft en geen extra regels (dus alleen de middelste shopcode-regel invoegen in je pagina, dan kan je er meerdere shops inzetten zonder problemen).


Pages: 1 [2] 3
WP Forum Server by ForumPress | LucidCrew
Version: 4 ; Page loaded in: 0.015 seconds.