Forum

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1] 2 3
Topic: Ben totaal nieuw
loek
Member
Posts: 27
Ben totaal nieuw
on: November 3, 2013, 11:54

Hoi,


Even iets over waar ik mee bezig ben. Al 10-12 jaar ervaring met html sites, goed bezochte en zelfs bekende sites ontwikkeld, plus de daarbij leuke affiliate zaken in opgenomen. Maar altijd met de eenvoudige linkjes, niet met een totale shop. Omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, 2 jaar geleden overgegaan op wp, met veel plzier, thans ben ik bezig met een site met TwentyTwelve theme. Belangrijk is dat de site en dus ook de shop op alle devices goed te gebruiken is. Van breed computerscherm tot een eenvoudige telefoon.


Daar wil ik een affiliateshop aan toevoegen. Ik werk alleen met TradeTrecker en Affilinet, om het wat beheersbaar te houden. Heb de TradeTracker plugin gevonden, Nederlandse ontwikkeling en nog sympa ook, et voila, laten we het met deze proberen en heb ik mij dus hier ook aangemeld.


Ben al wat bezig geweest, door het stukje script op een page te plaatsen, maar er gebeurde niets. Erger hij sprong steeds naar de homepage.


Mijn vraag is kun je mij, heel banaal, aangeven hoe ik te werk moet gaan. Wat ik eerst moet gaan lezen, opzetten (test page?), experimenteren. Waarna ik hier met meer terzake vragen kan komen.


Groetjes

Loek


RPG
Administrator
Posts: 326
Re: Ben totaal nieuw
on: November 3, 2013, 22:54

Hoi,


Welkom 🙂


Aan de hand van deze instellingen kan je een feed maken bij Tradetracker:


http://wpaffiliatefeed.com/149/frequently-asked-questions/which-settings-do-i-need-for-tradetracker-feeds/


Deze link vul je in bij de XML instellingen. Bij de dropdown kies je dan tradetracker. Nadat je het opgeslagen hebt (en indien van toepassing ook je andere feeds toegevoegd heb) druk je op update items


Nu zal de plugin de feeds importeren.


Daarna kan je op de volgende manieren de basic store toevoegen aan je website: http://wpaffiliatefeed.com/296/frequently-asked-questions/how-do-i-add-the-store-to-my-site/


In de settigs van de plugin kan je ook andere stores en layouts aanmaken, of zelfs er voor kiezen je eigen css instellingen te gebruiken. Bij elk settings scherm staat ook een lees meer knop om te kijken wat je daar precies kan instellen.


Hoop dat dit je een beetje opweg helpt?


Robert


Fritsje
Member
Posts: 158
Re: Ben totaal nieuw
on: November 4, 2013, 08:38

@loek:


Ik had ook dit soort vragen in het begin maar ze zijn snel opgelost als je even de stappen volgt zoals door RPG omschreven, of voor wat meer 'for dummies' zoals ik zelf:


Stap 1:"Voeg of pas XML Feed aan" Click 'Instellingen'

1.1 Feed aanmaken bij TradeTracker (houd instellingen zoals ze staan bij TT)*

1.2 Feed invoeren, naam invullen ('tttest' ofzo) en voor 'tradetracker' kiezen (niet 'Tradetrackerdaily')

1.3 Opslaan en update pruducten in het feed-scherm op "update nu" bovenaan de pagine na sluiten van feedscherm (kies niet voor 'voer update op de achtergrond uit', beter is het het om even te kijken hoe het gaat).

Geeft de import problemen zorg er dan voor dat je de directories 'cache' en 'splits' in wp-content/plugins/tradetracker-store volledig toegankelijk maakt (CHMOD 777).


Stap 2:"Verander XML opties" (niet noodzakelijk) Click 'Instellingen'

2.1 je zou hier bijvoorbeeld het valutasymbool aan kunnen passen


Stap 3:"Voeg of pas layouts aan" Click 'Instellingen'

3.1 Voeg nieuwe toe

'3 items' (winkelnaam)

200 (voor breed pc-scherm op jouw thema betekent dit 3 items naast elkaar in de shop)

Verdana

12

#kleur

#kleur

#kleur

#kleur

#kleur

#kleur

#kleur

3.2 Wijzigingen opslaan


Stap 4:"Voeg of pas winkels aan" Click 'Instellingen'

4.1 'Voeg nieuwe toe'

Kies een naam, bijvoorbeeld 'Witte koffiekopjes'

Bij 'layout' kies je '3 items' (je gemaakte shop)

4.2 'Maak'

4.3 Je kunt nu kiezen hoeveel items je weergeeft, je kunt overal '0' invullen om je volledige pagina te vullen met items, of je laat alles zo staan voor het gemak (je krijgt nu 10 items getoond).

4.4 'Save changes and close'


Stap 5:"Item Selectie" Click 'Instellingen'

5.1 Je ziet nu 'witte koffiekopjes' staan, click 'Selecteer items'

5.2 Zet vinkjes voor items die je weer wilt geven, of click 'Alle' voor de snelheid.

5.3 Wijzigingen opslaan

5.4 sluiten


Bewerk nu de WP-pagina/post waar je de items die je hebt gekozen weer wilt geven.

Click in het tekstveld en geef een enter, click dan op het winkelwagentje en click onder 'welke winkel' op 'witte koffiekopjes' en click 'insert'.


Er worden 3 regels code toegevoegd in je pagina/post. Sla op en bekij de pagina.


Als het goed is worden nu 10 items weergegeven.


Zo moet het voor iedereen lukken denk ik.


*1.1: het is verstandig je feeds zo klein mogelijk te houden, maak dus voor elk item (zelfs bij dezelfde webshop) een andere feed aan, maak dus bij TT voor WebshopA een feed aan voor 'Witte koffiekopjes" en een andere voor "Zwarte koffiekopjes", en kies de betreffende feed voor de juiste shop, dat maakt het selecteren van items een STUK eenvoudiger. Maak je namelijk een feed voor 'koffiekopjes' en ga je items selecteren dan zal je een grote lijst krijgen, zoek je dan op 'wit' dan zal je ook witte schoteltjes krijgen, had je je feed zo 'krap' gekozen dat er alleen witte koffiekopjes in zaten dan hoef je alleen op 'koffiekopje' te zoeken en sluit je hopelijk de schoteltjes al uit.

Al doende leert men, maar het is handig als je niet de fouten van anderen (zoals die van mij) gaat herhalen.

Je kunt bij TT heel mooi items zoeken in feeds, gebruik deze functie en maak meerdere krappe feeds, dit scheelt je later een hoop werk bij het selecteren van items (zeker omdat er items verdwijnen omdat webshops ze veranderen, je moet deze items opnieuw selecteren in de feeds bij item selectie en om dat weer honderden items langs te moeten is echt tijdrovend).


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 4, 2013, 10:29

Wouw, we gaan eraan werken. Top, bedankt.

Ik ga eerst deze plugin gangbaar maken. Er is er nog één Woocommerce nl, heb je daar ervaring mee?


Loek


Fritsje
Member
Posts: 158
Re: Ben totaal nieuw
on: November 4, 2013, 13:56

Ik heb geen ervaring met woocommerce, ik kwam deze plugin tegen en ben ermee aan de slag gegaan, de snelle reacties van de maker en de werkbaarheid van deze plugin (met uitzonderingen her en der) zijn voor mij de reden dat ik nog niet verder ben gaan zoeken naar een andere plugin.


De prijs van add-ons is laag en het feit dat er een prijs is houdt de maker gemotiveerd, iets wat voor mij logischer is dan een volledig gratis plugin. (Ik weet niet of woocommerce wat kost of niet trouwens).


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 4, 2013, 16:02

Woocommerce is gratis. De themes van Woothemes niet, daar moet je flink voor dokken. Heb ik in het begin, toen ik met wp begon wel gedaan. Maar kreeg een flinke error, waarna alles weg was. Zal wel mijn schuld zijn, echter niet motiverend.


Nu heb ik gekozen voor de stanaard themes van wp en die bevallen mij prima, vind ze mooi zelfs. Zo is het weer te behappen. De TradeTrecker plugin geeft een eenvoudig en net beeld en bovendien resided ie, zodat ze ook op de i-phone goed te zien zijn. Vooor mij primaire vooorwaarde.


Ga aan de slag, avontuur!!


Loek


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 4, 2013, 20:13

@Fritsje/Robert


Top, het is gelukt en er staat al een nette shop op. Leuk zo de toelichting en bedankt. Kan ik nu verder aan werken.


Vraagje nog over Google. Ben ooit eens flink door Google aangepakt. Ik had er te veel affiliate op staan. Wat ik nu heb gedaan is het volgende:


De site betreft een middel grote contentsite.


De (beperkt aantal) affiliatedieplinkjes elders dan de shop heb ik voorzien van een rel="nofollow"

De shop staat op een aparte page met vermelding no-index en no-follow, de linkjes daar naartoe wederom met rel="nofollow"


Is dit zo voldoende om niet aangemerkt te worden als een shop? Van anderen hoorde ik dat ze de shop zetten in een subdirectory van de domeinnaam. Dus http://www.ikpakalles.nl is hoofddomein en subdomein dan iets van zakkenvullen.ikpakalles.nl en deze dan met niet indexeren, niet google etc.


Kun jij hier iets over zeggen?


Een tweede vraag is inhoudelijk. De teksten na klikken meer informatie is engels. Hoe kun je hier Nederlands van maken?


Loek


RPG
Administrator
Posts: 326
Re: Ben totaal nieuw
on: November 5, 2013, 01:17

Quote from loek on November 4, 2013, 20:13

Is dit zo voldoende om niet aangemerkt te worden als een shop? Van anderen hoorde ik dat ze de shop zetten in een subdirectory van de domeinnaam. Dus http://www.ikpakalles.nl is hoofddomein en subdomein dan iets van zakkenvullen.ikpakalles.nl en deze dan met niet indexeren, niet google etc.


Kun jij hier iets over zeggen?


Google is over het algemeen best vervelend en ik kan hun wijzigingen in hun beleid al helemaal niet meer volgen. Paar van mijn sites blijven constant schommelen door de vervelende google search updates. Dus ik heb het zelf opgegeven om te snappen wat ze willen 😛



Een tweede vraag is inhoudelijk. De teksten na klikken meer informatie is engels. Hoe kun je hier Nederlands van maken?


Als het goed is bedoel je de meer informatie op de pagina waar je bezoekers de items zien? Die komen rechtstreeks uit de feeds zelf. Er is een grote kans dat die in het engels aangeleverd worden door het bedrijf waar de feed vandaan komt.


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 5, 2013, 07:26

Ik bedoel dat als je op "Meer informatie" klikt er staat:

country Duitsland


Dat country dus. Komt dat van hen?


Tweede vraag is of je ook een zoekprogramma hebt. Dus iets bovenaan de (in mijn geval) reizen waar je kunt zoeken op land, of weet ik wat nog meer.


Nogmaals ik ben blij met de plugin. Als je wilt stuur ik de url op.


Loek


loek
Member
Posts: 27
Re: Ben totaal nieuw
on: November 5, 2013, 10:37

Dat van extra informatie/country heb ik opgelost door niets in te vullen bij de instellingen, dan komt er ook geen extra info button op. Dan ga ik er maar vanuit dat de info in het tekstveld voldoende is om door te klikken. Dus eenvoud en oproepen tot lees verder >.


Ander belangrijk punt is:

Situatie: webshop op 1 page

Wens: webshop/productgroep bestaande uit producten van meerdere aanbieders, cq. meerdere productfeeds

Graag advies: is het beter om de producten per aanbieder gescheiden te houden? Dus dan krijg je aanbieder 1 biedt aan x aantal producten, aanbieder 2 y aantal enz.

Dit laatste deed ik even door dan 2 shops op 1 page te zetten. Dat ging niet goed. Een hoop geflikker.


Of: alle producten van meerdere aanbieders in 1 shop. Maar hoe doe je dat dan?


Rest gaat heel leuk. Ziet er al mooi uit.


De andere vraag was of er een zoekprogramma voor de producten aan de shop kan worden toegevoegd.


Loek


Pages: [1] 2 3
WP Forum Server by ForumPress | LucidCrew
Version: 4 ; Page loaded in: 0.025 seconds.